دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

تقلای بی‌نتیجه اوکراین برای عضویت در ناتو

روسای‌جمهور ۹ کشور ناتو از اروپای مرکزی و شرقی در بیانیه‌ای مشترک، از درخواست ارائه شده از سوی اوکراین برای عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی حمایت کردند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۰ - ۱۱ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 03
کد خبر: ۱۵۲۹۶۱

به گزارش راهبرد معاصر، روسای‌جمهور ۹ کشور عضو ناتو از اروپای مرکزی و شرقی در بیانیه‌ای مشترک که یکشنبه (دوم اکتبر) منتشر کردند، از درخواست عضویت اوکراین در این ائتلاف نظامی غربی حمایت کردند و خواستار افزایش کمک‌های نظامی به کی‌یف شدند.

روسای‌جمهور جمهوری چک، استونی، لتونی، لیتوانی، مقدونیه شمالی، مونته‌نگرو، لهستان، اسلواکی و رومانی حمایت قاطع خود از تصمیم اجلاس سال ۲۰۰۸ ناتو در بخارست درباره عضویت آتی اوکراین در این ائتلاف را اعلام کردند. آن‌ها اعلام کردند: ما از اوکراین در دفاع از خود در مقابل حمله روسیه حمایت می‌کنیم. از روسیه میخواهیم فوراً از همه سرزمین‌های اشغالی عقب‌نشینی کند و همه متحدان را تشویق می‌کنیم که کمک نظامی به اوکراین را به میزان قابل توجهی افزایش دهند.

به گزارش شبکه «سی‌ان‌ان»، در این بیانیه آمده «سران این کشورها که حدود یک سوم اعضای ناتو را تشکل می‌دهند، از کی‌یف در طول جنگ بازدید کرده و با چشمان خود اثرات تهاجم روسیه را شاهد بودند».

روسای‌جمهور این کشورهای افزودند: «ما حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین را تکرار می‌کنیم. تلاش‌های روسیه برای الحاق هیچ بشی از اوکراین را به رسمیت نشناخته و هرگز نخواهیم شناخت». در این بیانیه همچنین خواسته شده «همه کسانی که مرتکب جنایات تجاوزکارانه (حمله نظامی) می‌شوند» به عدالت سپرده شوند.

ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین که شاهد از دست رفتن ۱۵ درصد خاک کشورش بود، در واکنش، باز هم دست به دامن غرب شد و برای عضویت سریع کشورش در ناتو تقاضایی را به این ائتلاف نظامی ارائه کرد.

این درخواست اما یک بار دیگر با واکنش سرد دبیرکل ناتو و آمریکا مواجه شد. ینس استولتنبرگ در واکنش به درخواست زلنسکی مدعی شد که از حق اوکراین برای انتخاب مسیر خود و پیوستن به این ائتلاف حمایت می‌کند، اما در عین حال گفت «تمرکز اصلی کنونی ما، ارائه حمایت فوری به اوکراین برای دفاع از خود در برابر حمله روسیه است».

او تاکید کرد ناتو بخشی از جنگ روسیه با اوکراین نبوده و تنها نقش حمایتی دارد و تصمیم درباره عضویت اوکراین باید با اجماع همه ۳۰ عضو این ائتلاف گرفته شود.

بعد از ناتو، آمریکا هم بار دیگر پشت زلنسکی را خالی کرد و جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت: «در حال حاضر، دیدگاه ما این است که بهترین راه برای حمایت ما از اوکراین، حمایت عملی و میدانی در این کشور است و عضویت در ناتو باید در زمان دیگری آغاز شود». او هم در رد درخواست عضویت سریع اوکراین گفت که «هر تصمیمی در خصوص عضویت، بین ۳۰ متحد (ناتو) و کشورهایی گرفته می‌شود که مایل به عضویت هستند».

با توجه به اظهارات مقامات غربی و عدم تغییر موضع ناتو از بیم رویارویی مستقیم با روسیه تا جای ممکن، چشم‌انداز نزدیکی برای پیوستن اوکراین به ناتو متصور نیست. از آغاز جنگ در اوکراین گرچه کمک‌های میلیارد دلاری نظامی و تسلیحاتی غرب به این کشور در تداوم جنگ موثر بوده، اما تسلیحات و آموزش از سوی کشورهای عضو ناتو به صورت منفرد نه در قالب این اتحاد صورت گرفته و به همین دلیل کمتر هماهنگ و اثرگذار بوده است. به تحلیل اندیشکده «کارنگی»، تا زمانی که ناتو با منطقه پرواز ممنوع یا سایر اشکال مستقیم‌تر درگیری نظامی موافقت نکند، ارزش افزوده این ائتلاف به بسته کمک جامع توافق شده در اجلاس ناتو در مادرید محدود خواهد بود./ فارس

ارسال نظر